Välkommen till Släktföreningen Swartlings Gästbok

Skriv i gästboken  
Namn: 
E-post: 
Hemsida:    
Inlägg:
 
 
Skriv exakt vad som står på bilden i rutan:
 Ladda ny kod
 
Hej , läste en trevlig artikel i Smedforskaren, vilket visade att Daniel Arvidsson fanns även i min släktforskning tillsammans med Swartling , Mina anor är från Daniel & Maria Bengtsdotter, Via Brita Wattenström & Anders Månsson, och senare kom det över till Bonnevier samt Qvarfordt, jag finns på MyHeritage om någon har intresse så är det bara att kontakta via mejl så lägger jag in en inbjudan för access.
Mina data från Family Tree DNA är Y-dna M253 samt mtDNA T2. Jag har inte BigY bara 'bas' (67), Jag är född i Stockholm och bor nu i Västerås. (pensionär)
Känns bra att hitta Swartlings hemsida och fortsättning följer! / Hälsningar Åke A.
Åke Allmyr
2018-07-12
 
E-post
   
   
I do not know if it's just me or if perhaps everybody else encountering issues with your website. It seems like some of the text on your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them as well? This might be a problem with my web browser because I've had this happen before. Thank you
tyskland VM trøje
2018-06-14
 
E-post
Hemsida
   
   
Many thanks, this website is extremely practical.
fotballdrakter barn http://www.mydescubrimientos.com
fotballdrakter barn
2018-06-14
 
E-post
Hemsida
   
   
Hej!

Jag kom in på denna sida på jag varit lite nyfiken på min Swartling släkt, väldigt intressant läsning. Min gammelmorfar hette Erik Swartling och var generaldirektör för postverket 1947–1964. Är nyfiken på om det kan vara samma släkt.

Mvh,
Felix
Felix
2018-05-25
 
E-post
   
   
Hej
Jag är jätte intresserad av att fånige mer infonochblära mig mer om släkten Swartling Min morfar hette Nils Swartling och är den familjemedlem som fört vårt namn vidare till mig.
Med vänlig hälsning, Mia Swartling
Mia Swartling
2016-10-03
 
E-post
   
   
Har just varit på släktträff helgen i Stockholm.
Roligt att återse Swartlingar och dessutom var det en mycket intressant guidning i Riddarholmskyrkan. Därefter god mat och trevlig stämning. Inte så illa heller med lotterivinster. Jag vann 2 priser. Tack!
Ing-Britt Swartling
2015-09-07
 
E-post
   
   
Hej oh va kul har nyligen halkat in på släktforskning och hittade denna sida :) otroligt kul det måste jag titta vidare på :) jag har kommit till en Sven Swartling nu född 1611 . Som hade en son Jonas Swartling 1659 måste följa ledet lite mer noga jätte kul att hitta denna sida :)
Johanna
2015-01-18
 
E-post
   
   
Hej!

Jag sökte efter information om Svartling och halkade in på denna sida. Det var väldigt intressant läsning. Min morfar och mormor hette nämligen Svartling, är det samma släkt trots V istället för W?

Morfar hette Hugo Vilhelm Edmund Svartling, född 1912.

Med vänliga hälsningar

Madeleine
Madeleine
2014-05-29
 
E-post
   
   
Hej alla swartlingar!!
Släktforskning är fantastiskt, man känner de historiska vingslagen från våra anfäder, smederna i Svartebo, mjölnarna i Norrköping etc.etc. Men även ibland hur "oägta" små oskyldiga spädbarn lämnades in till "Allmänna Barnhuset" på Barnhusgatan vid Nora Bantorget i Stockholm för att efter någon eller några veckor "ackorderas ut" till fosterhem på landet , där mottagandet kunde variera väldigt. Tänk vad många småbarn fick stå ut med!! Dessbättre är det annorlunda idag: nu finns inga "oägta"(det stavades så förr i tiden ) barn, alla barn är välkomna idag ( nästan i alla fall ).
Eller man kan studera bouppteckningarna efter sina förfäder och se hur många kragar och skjortor de efterlämnade eller grisar och kor. Det ger oanade möjligheter. Eller man kan studera alla, som emigrerade.
Börja släktforska!! Det kostar en del om man vill ha det "bekvämt", d.v.s. sitta hemma vid datorn och studera kyrkböcker etc. Man behöver en dator, släktforskarprogrammet "Holger" ( eller liknande) samt helst abonnemang på de fotograferade kyrkböckerna. Jag tycker "Arkivdigital" är bäst. det kostar en tusenlapp för ett år.
Det vore kul om någon annan började så att man hade en "sparring partner" att utbyta tankar och erfarenheter med.
Sätt igång, önskar Anders Swartling i Norrtälje.
P.S. Jag glömde en sak: man måste ha tid också, det passar särskilt bra för pensionärer.
Anders Swartling
2012-11-26
 
E-post
   
   
Hej, Fay Teike, ber om ursäkt att Du inte fått svar på Din fråga förrän nu. Jo, Dina swartlingar är släkt med oss övriga swartlingar. Peter Israelsson Swartling f. 1781-07-13 tillhör det som vi kallar "Eldvaktargrenen". Det är egentligen en del av "Svartebogrenen" . Det var Petters barnbarn Carl Fredrik Swartling, som år 1874 utvandrade till USA med sin familj och där blev anfader för våra amerikanska swartlingar. Om Du ger mig Din adress så kan jag posta ett utskrivet ex. av släktträdet över "Eldvaktargrenen".
Eftersom Du varit inne på vår hemsida så vet Du förståss att vi har en CD-skiva med hela Swartlingsläkten på. Men man måste då också ha programmet "Holger" (kostar c:a 1000:- ).
Kul att Du hörde av Dig. Det vore roligt att veta hur swartlingarna kommer in i Ditt släktträd.
Hälsningar
Anders Swartling, Norrtälje
Anders Swartling
2012-10-06
 
E-post
   
   
« Föregående | 1 2 3 | Nästa »