Välkommen till Släktföreningen Swartlings Gästbok

Skriv i gästboken  
Namn: 
E-post: 
Hemsida:    
Inlägg:
 
 
Skriv exakt vad som står på bilden i rutan:
 Ladda ny kod
 
Hej
Jag är jätte intresserad av att fånige mer infonochblära mig mer om släkten Swartling Min morfar hette Nils Swartling och är den familjemedlem som fört vårt namn vidare till mig.
Med vänlig hälsning, Mia Swartling
Mia Swartling
2016-10-03
 
E-post
   
   
Har just varit på släktträff helgen i Stockholm.
Roligt att återse Swartlingar och dessutom var det en mycket intressant guidning i Riddarholmskyrkan. Därefter god mat och trevlig stämning. Inte så illa heller med lotterivinster. Jag vann 2 priser. Tack!
Ing-Britt Swartling
2015-09-07
 
E-post
   
   
Hej oh va kul har nyligen halkat in på släktforskning och hittade denna sida :) otroligt kul det måste jag titta vidare på :) jag har kommit till en Sven Swartling nu född 1611 . Som hade en son Jonas Swartling 1659 måste följa ledet lite mer noga jätte kul att hitta denna sida :)
Johanna
2015-01-18
 
E-post
   
   
Hej!

Jag sökte efter information om Svartling och halkade in på denna sida. Det var väldigt intressant läsning. Min morfar och mormor hette nämligen Svartling, är det samma släkt trots V istället för W?

Morfar hette Hugo Vilhelm Edmund Svartling, född 1912.

Med vänliga hälsningar

Madeleine
Madeleine
2014-05-29
 
E-post
   
   
Hej alla swartlingar!!
Släktforskning är fantastiskt, man känner de historiska vingslagen från våra anfäder, smederna i Svartebo, mjölnarna i Norrköping etc.etc. Men även ibland hur "oägta" små oskyldiga spädbarn lämnades in till "Allmänna Barnhuset" på Barnhusgatan vid Nora Bantorget i Stockholm för att efter någon eller några veckor "ackorderas ut" till fosterhem på landet , där mottagandet kunde variera väldigt. Tänk vad många småbarn fick stå ut med!! Dessbättre är det annorlunda idag: nu finns inga "oägta"(det stavades så förr i tiden ) barn, alla barn är välkomna idag ( nästan i alla fall ).
Eller man kan studera bouppteckningarna efter sina förfäder och se hur många kragar och skjortor de efterlämnade eller grisar och kor. Det ger oanade möjligheter. Eller man kan studera alla, som emigrerade.
Börja släktforska!! Det kostar en del om man vill ha det "bekvämt", d.v.s. sitta hemma vid datorn och studera kyrkböcker etc. Man behöver en dator, släktforskarprogrammet "Holger" ( eller liknande) samt helst abonnemang på de fotograferade kyrkböckerna. Jag tycker "Arkivdigital" är bäst. det kostar en tusenlapp för ett år.
Det vore kul om någon annan började så att man hade en "sparring partner" att utbyta tankar och erfarenheter med.
Sätt igång, önskar Anders Swartling i Norrtälje.
P.S. Jag glömde en sak: man måste ha tid också, det passar särskilt bra för pensionärer.
Anders Swartling
2012-11-26
 
E-post
   
   
Hej, Fay Teike, ber om ursäkt att Du inte fått svar på Din fråga förrän nu. Jo, Dina swartlingar är släkt med oss övriga swartlingar. Peter Israelsson Swartling f. 1781-07-13 tillhör det som vi kallar "Eldvaktargrenen". Det är egentligen en del av "Svartebogrenen" . Det var Petters barnbarn Carl Fredrik Swartling, som år 1874 utvandrade till USA med sin familj och där blev anfader för våra amerikanska swartlingar. Om Du ger mig Din adress så kan jag posta ett utskrivet ex. av släktträdet över "Eldvaktargrenen".
Eftersom Du varit inne på vår hemsida så vet Du förståss att vi har en CD-skiva med hela Swartlingsläkten på. Men man måste då också ha programmet "Holger" (kostar c:a 1000:- ).
Kul att Du hörde av Dig. Det vore roligt att veta hur swartlingarna kommer in i Ditt släktträd.
Hälsningar
Anders Swartling, Norrtälje
Anders Swartling
2012-10-06
 
E-post
   
   
Hej
Har lite funderingar angåene namnet Swartling.Har i mitt släktträd några Swartlingar undrar om
det är samma släkt
Peter Swartling född 13/1781 iDe Gearsfors bruk Godegård. HH Maja Greta Olofsdotter 1789
Barn
Lisa Greta Swartling 1/12 1816 Boxholm Ekeby
Karl Swartling 1/12 1816 1/12 1816
Per-Olof Swartling 29/7 1821 Boxholmsbruk
Anders Fredrik 24/2 1824 Boxholsbruk Halvbror Johan August Andersson.
Fay Teike
2012-08-23
 
E-post
   
   
God fortsättning allihopa! Hoppas ni får en festlig nyårsafton och ett fantastiskt 2012. Det vore roligt att få veta lite mer om er genom en presentation under "Våra medlemmar". Mitt nyårslöfte (ett av dem iallafall) får nog bli att uppdatera min som har några år på nacken nu. ;)
Jenny Swartling
2011-12-27
 
   
   
Man tackar för en mycket intressant hemsida med Swartlings historia. Jag har ännu bara skrapat på ytan, men ämnar återkomma vid tillfälle, för att få ytterligare information.
Jag är ordförande i Hällestads hembygdsförening och skulle gärna se dessa Hällestad-ättlingar som medlemmar i vår förening.

Svar:
Hej Bengt.
Trevligt att du tycker om vår hemsida.Nu får vi se om det blir något napp, från våra medlemmar till dina medlemmar.
M.v.h.
Kajsa Swartling. (ansvarig för hemsidan)
www.kaswa.se
Bengt Siljedahl
2011-11-16
 
E-post
   
   
Hej kära släkten.
Tack från djupet av mitt hjärta för blommor, present och lovord. Och tack Anders för den fina sången.
Kram till er alla /Kajsa
Kajsa Swartling
2010-09-03
 
E-post
Hemsida
   
   
« Föregående | 1 2 | Nästa »