Gästbok

Håller med Lennart, tråkigt. Men stort tack för det jobb du lagt ner på sidan och för den information om fisket och strömmarna i Mellanljusnan du frikostigt delat med dig av.

Med vänlig hälsning, Tomas Westman
Tomas W | 2018-06-19
    
Trist,men ett stort tack till dig Per-Åke för allt du har servat oss fiskare i mellanljusnan,var sak har sin tid så jag förstår att någon gång måste det bli ett slut på det man gjort.Hoppas det är bra med dig,kommer att ringa dig senare.Mvh Lennart
Lennart Åhlander | 2018-06-19
    
Snart har jag haft över etthundra tusen specifika besökare på Flugfiskemellanljusnan.se
Och ett par hundratusen sidvisningar.
Nu kommer jag att upphöra med sidan Flugfiskemellanljusnan.se efter midsommarafton, eftersom jag inte får någon respons från er som är inne och kollar mina uppgifter för dagens vattenföring.
Dessutom har jag haft problem med Web 10.se som sålt verksamheten till något som heter UNOEURO som Webhosting som lämnat min hemsida helt ofullständig och vill inte rätta till den till hur den såg ut när den fans på Web 10.se. Innan jag betalt en avgift för flyttningen.
UNOEURO ett skitföretag som ligger i Danmark och svarar på förfrågningar antingen på danska ett engelska och i vissa fall på Mitt modersmål.
Vad som inte fungerar:
1. Bloggen går inte att komma in på
2. Till s salu går inte att komma in på.
3. Kontakt flyttad till E-post för Windows 10
4. Bilder i Ljusnans strömmar är borta på grund av (inte länkade).
5. Bilder under Info om Ljusnans vatten och Laforsen kraftverk.
Får tacka för den tid ni följt mig, hoppar ni får tag i era uppgifter på egen hand i fortsättningen.
Mvh
Per-Åke Thor
070-300 43 15

Per-Åke | 2018-06-19
    
Har fått ett svar från Centerpartiet om Hydrauloljan den 13-juni, och detta blev mitt svar.
Detta är det enda personliga svar jag fick på min skrivelse till om Hydrauloljan som förgiftar mång hundratals mil älvbottnar i Sverige
Tack för ditt mail. Östersjön är som du skriver ett jättestort problem som beror på flera olika anledningar som alla måste tacklas på olika sätt. Centerpartiet har en mängd förslag för hur vi ska komma till rätta med problemen du beskriver.
Efter 18 dagar får jag ett tack för mitt mail, och för övrigt, ser jag endast när jag läser igenom” ert partiprogram”.
Hittar inte en enda rad i programmet om som skulle hjälpa älvarna från att ligga döda i framtiden och mer lika ett kloakdike än sprudlande älv med levande insekter, fisk och andra predatorer som mänskor, utter, bäver och invandrare som minken från Norge.
Hade nog kanske räknat med lite draghjälp från er, när Länsstyrelserna, kommunerna inte törs ta ett samlat tag mot kraftverksbolagen. Kanske beror på den enorma skatteinkomsten till stadskassan, som momsen, skatten på momsen och skatten elleveranserna.
Det enda ni partier är ute efter är att få tag i rorkulten, och få styra den mer sjunkande soppråmen Sverige som har som jag tycker sopor upp till relingen.
Ta nya tag länspumpa Sverige så att vi kan stolta hissa flaggan igen.
P/s
Hade sänt min skrivelse till samtliga partier, det var bar ni Centerpartiet, Sossarna och VPK som ens svarade och tackade för min e-post

d/s
Per-Äke | 2018-06-13
    
Hej!

Jag och Tommy var upp och fiskade onsd-lörd.
Onsdagen började lite småtrevande med lite kallare väder och nordvindar på lassekrogsbanken.
Mot kvällen/ natten blev det senare ett väderomslag till lite varmare väder veckan ut.
Vi fiskade i stort sett alla platser och fick fisk överallt om ej ngn huggsexa. Provade lite olika nymfer och harren tog lite på det som kände för stunden kändes det som men mest småfisk. Gröna nymfer gick bäst.
Medvetet gick vi över och körde mestadels uteslutande med streamers och det funkade på såväl harren som öringen.
Satsade på kvälls/ nattfiske vilket resulterade i flertalet harrar runt 35 cm samt en del mindre öringar.
Favoriter var kölströmmen, hoppströmmen och Kasteln. Kläckningarna har nu börjat ta fart och jag hade ett roligt torrflugefiske på en rockenimitation som harren fullkomligt flög upp ur vattnet och fångade på ett fantastiskt roligt sätt. Lördag kväll avslutades med att Tommy hade ett kort tillfälligt besök av en av Ljusnans storöringar.

MVH/ Kristofer B
Kristofer B | 2018-06-11
    
Kvällspass (17-22) på nedre och övre Laforsbankarna. Stigen ner till övre banken väldigt besvärlig pga fallna träd, spår av vinterns stora snömängd. Dålig aktivitet, knappt några vak. Många hugg men mycket småfisk, faktiskt ingen över 25 cm på hela kvällen. Mest harr men en liten (ca 25 cm) öring på övre banken. Mats W.
Mats Wedin | 2018-06-09
    
Hej Per-Åke, har fiskat en del i mellanljusnen under många år. Bor nu i Stockholm men tänkte åkaupp till Järvsö om en vecka. Har du någon rapport om fisket? Har kört mycket under hösten och haft riktigt bra fiske, har sämre erfarenhet av denna period!
Martin Nyman | 2018-06-08
    
Ja då var det dax för ett fiske i Ljusnan,oj vad man har längtat efter att det skulle bli öppet för säsongen. Började fred.eftm.vid Laforssen,det tappas ju 160 kbm så det var ett stort flyt alltihop och det visade sig att det inte nappade alls.Åkte därför till forssen nedan där Enån rinner ut och det nappade på riktigt bra,ingen som var direkt liten,men en öring på några cm så dom går tydligen till och det är ju bra.Lördag blev det street race med lastbilar på flygfältet.Kvällen åkte vi åter till forssen men då var det inte bra alls.Söndag blev det forskarna vid Forssäng vilket blev mycket roligt,det nappade på nästan varje kast men det var bara småfisk,men så roligt.Börjar att blåsa nordan så vi slutade vi 22.00 då hade fisken slutat nappa,kul så länge det varade.Flugval,brunaktiga torrflugor.Ja då var denna premiär avklarad.Vi hann ju också med ett besök till Per-Åke och han var pigg som vanligt.Mvh Lennart o Inge från Kopparberg
Lennart Åhlander | 2018-06-07
    
Hej P-Å!

Varje år när jag träffar besökare vid älva och de frågar om fiskeplatser slås jag av hur erbarmligt dåligt skyltat det är utefter Ljusnan, det blir svårt att beskriva vägen när varje korsning i skogen ser exakt lika ut!
Kan vi inte namnge de olika fiskeplatserna och skylta ordentligt så att besökande fiskare hittar?
Nuvarande fiskeplatsbeskrivning är alltför allmänt hållen och skyltningen är under all kritik.

Skyltning är kanske en fråga för FFVO?
Peter Gabrielsson
………………………………………………………………………..

Och det svar jag sände till dig Peter G.
Jag gör så gott jag kan.
Till de flesta fiskeplatser har jag gjort kartor på min hemsida, om du går in på Ljusnans strömmar och klickar på karta så kanske du hittar och kan berätta för andra.
Min hemsida har jag enbart för mitt höga nöjes skull och att jag skulle bekosta skyltning ner till de olika fiskeplatserna finner jag vara ideellt arbete. Så det får nog bli FFVO:s styrelse som får ta den informationen, eller rent av Länsstyrelsen i Gävleborg.
Snart 80 år men fortfarande arbetsvillig, men någon stans måste jag säga nej.
Per-Åke
Per-Åke | 2018-06-05
    
Hej Robert.
Roligt att du gillar min fiskesida.
Lite trögt för tillfället, kylan 5,5 grader på natten gör inte fisket något gått,
Kläckningarna hålls nere, vi får hoppas att när värmen kommer tillbaka så blir det fart på fisket igen.
När du skriver i gästboken, fyll gärna i namn och din e-postadress så han jag svara dig direkt.
Ha en bra dag, hoppas vi ses vid älven någon dag.
Per-Åke
Per-Åke | 2018-06-05
    
« Föregående | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 | Nästa »
    
Skriv i gästboken
Namn: 
E-post: 
Hemsida:    
Inlägg:
 
 
Skriv exakt vad som står på bilden i rutan:
 Ladda ny kod