Skriv i gästboken  
Namn: 
Inlägg:
 
 
Skriv exakt vad som står på bilden i rutan:
 Ladda ny kod
 
Hej alla hattbärare runt hela vår snurrande jord! Som den ende ännu levande medlemmen av bröderna Stetson har jag den stora äran att meddela att vi åter har fått igång vår hemsida!

Egentligen är det helt och hållet Lilly Stetsons förtjänst, jag har enbart bistått med att koka kaffe och stuka hattar. Efter mycket om och men har vi beslutat att låta sidan fortleva, då detta ju dagligen efterfrågas i åtskilliga mejl från hela världen. MEN vi kommer inte att uppdatera sidan med filmprojekt som alla våra nutida släktingar är involverade i, nej det blir helt enkelt för stort och mastigt.

Hatten av för alla älskare av våra filmer! hälsar Mustafa

Mustafa Stetson | 2022-03-10
    
Hej Kjell I! Tack för din fråga. nnu en gång måste jag beklaga att så lite görs på denna hemsida. Filmen är fortfarande försvunnen, tyvärr. Och min lust att uppdatera här är också borta med vinden.....men kanske kommer lusten tillbaka när coronan är borta och vi åter går runt på stan och tar av oss hattarna för varann!

Lilly Stetson | 2021-04-05
    
Hej har du hittat filmen där den gode Cacka Israelsson medverkar? Har research på artisten och det finns väldigt lite livematerial att hitta...

Må gott
Mvh
Kjell Israelsson

Kjell Israelsson | 2021-02-08
    
Hej Kjell i Hatten! Ursäkta ett mycket sent svar. Bröderna Stetsons hemsida finns visserligen fortfarande kvar, men vi är inte många här på redaktionen som verkligen orkar göra nåt....oftast sitter vi bara lojt tillbakalutade framför bioduken och kollar in bröderna Stetsons gamla filmer. Som du förstår om du tittar igenom alla filmer som bröderna skapade från 1927 och framåt så är det EN HEL DEL!

Nu till din fråga. Som du ser av mitt inlägg från september förra året så såg jag ju själv den här fantastiska filmen då. Jag trodde att jag lagt tillbaka den på rätt plats i arkivet, men icke! Jag var nyss där och kollade. På den plats där filmen skulle ha legat stod istället en gammal hattask som innehöll hatten som Ludde Gentzel hade i dom båda Kronblom-filmerna som spelades in på 40-talet. Hur den hamnat där är en stor gåta!

Så jag fortsätter att leta efter den!

Håll i hatten tills dess! hälsar Lilly

Lilly Stetson | 2020-05-03
    
Hej igen! har inte lyckats få tag på Lilla hatten på prärien. Ni råkar inte ha något exemplar av filmen för eventuell kopiering…?

Bästa hatten-hälsningar
Kjell i Hatten

Kjell Israelsson | 2020-04-09
    
Hej Kjell! Tyvärr har det mej veterligen inte skrivits särskilt mycket om denna fantastiska film. En stor lucka inom filmvetenskapen!

Tack för ditt inlägg! Jag fick lite ny inspiration till att börja uppdatera denna sajt. Jag har inte skrivit en rad om mina släktingars oförglömliga filmer sen jag tog över här som redaktör...

Däremot har jag SETT många av dom under det senaste året. Filmen du frågar om avnjöt jag i förra veckan. Upptäckte att Michael Landon faktiskt har flera biroller i filmen, han spelar alla bröderna Cartwright (i "Lilla hatten på prärien" är dom sju st) i en sorts parodi på dels bröderna Stetson men mest på Aleksis Kivis kända historia "Sju bröder". Bröderna heter Gud, Jesus, Muhammed, Buddha, Krishna, Moses och Little Joe.

Vänliga hatthälsningar även till dej! /Lilly

Lilly Stetson | 2019-09-12
    
Kan man läsa mer om eller få tag filmen på "Den lilla hatten på prärien"(1973)? Kungliga Biblioteket?
kjell.israelsson@gmail.com

med vänlig hatthälsning
Kjell

Kjell Israelsson | 2019-09-04
    
Hallå i hatten Lena-Lotta! Det var ingen mindre än Svante Thuresson, med "The Stetsons" som kompgrupp. Låten blev ju känd redan i början av 70-talet, men inte förrän 1997 kom den att ingå i en film. Det var först då som filmen Aristohats äntligen blev klar. Det där kan du läsa mer om i vårt späckade lexikon!

Lilly Stetson | 2018-10-17
    
"Alla snubbar, alla snubbar, alla snubbar vill ju bära hatt!", vem var det som sjöng den landsplågan?

Lena-Lotta Landin, livsmedelsdistributör, Lillgatans Livs, Lund | 2018-10-09
    
Tack för svaret. Jag sitter just nu på Kungl. Biblioteket, Stetsonkapellet avd. 5 F och forskar i saken. Återkommer med besked i frågan.

Ola "Bandoola" me' fiola | 2018-09-27
    
Hej Ola! Förlåt för sent svar. Uppgifterna du kommer med är helt nya för mej och därför har jag ägnat några dagar åt att forska i saken...men hur jag än slår i Myggans Nöjeslexikon och andra tillförlitliga källor så hittar jag inte denna medlem av Stetsonsläkten. Kanske nån därute vet mer än jag? Eventuellt kan det röra sej om "morbror Erland" (den mytiske figuren som det finns ytterst knapphändig information om, läs mer på "Presentation av släkten Stetson i ord och bild").

Lilly Stetson | 2018-09-24
    
Godkväll! Har hört rykten om att det på 30-talet fanns en medlem i Stetson-familjen som var duktig fiolspelare och till och med blev utnämnd till riksspelman av första graden. Ligger det någon sanning bakom dessa rykten?

Ola me' fiola | 2018-09-16
    
Maria L: Så sant som det är stukat! Endera dan/veckan/månaden/året så kommer även senare års filmer att läggas in i lexikonet. Men det är ju så mysigt att bara sitta här på redaktionen, dricka kaffe och kolla på gamla bröderna Stetson-filmer så det är lite svårt att komma igång....

Lilly Stetson | 2018-09-05
    
Mon dieu och Sacre coeaur! Bröderna Stetson vandrar återigen bland oss dödliga!
Glädjen!

Maria L | 2018-09-04
    
Hej igen K.N.I.! Tack, ja kolla med "Telefunken" (Luxor är hans riktiga namn), han kan säkert hjälpa dej.

Ursäkta att jag inte svarat på några dar, jag grävde mej djupt in i Stetsonarkivet och olyckligtvis rasade några hyllmeter böcker och filmer sen över gången jag grävt och jag satt fast i ett par dar. Det är ingen mobiltäckning därnere heller. Men mina kolleger lyckades till slut gräva fram mej och jag hade det inte så pjåkigt: hittade tolv timmar bortklippt material ur "Bombi Hatt och jag" (från 1968) i ett par gamla hattaskar. Jag hade aldrig sett dessa scener förut, så det var riktigt trevligt att avnjuta! Sex timmar utspelar sej runt ett bord någonstans i Malmö och där kunde man se Jacques Werup, Åke Wihlney, Frank Andersson, Ulla Sonesson, Janne Malmsjö, Siw Malmkvist och inte minst Nisse Ahlrot sitta och planera en serie som senare skulle komma att kallas "N.P. Möller - fastighetsskötare", men som på planeringsstadiet tydligen hette "N.P. Stetson - hattbodsbiträde".

Lycka till med att få tag i "Telefunken"!

Stuka vidare där ute i vimlet hälsar Lilly

Lilly Stetson | 2018-08-31
    
Hej Lilly! tack för snabbt svar! Det är kul att veta att det hade gjorts både skiva och film! Kanske kan "Luxor" spela av en kopia för privat bruk till mig, ska fråga. Sedan får jag jaga filmen som ju kan vara ett strå vassare att ha i en dokumentär. Om du hör eller ser något så är min mobil 073-0481117 /Kjell
Bästa hälsningar
Kjell Israelsson
I hatten

Kjell Namne Israelsson | 2018-08-27
    
Hej Kjell! Jag antar att du här syftar på "Gamla hatten", däremot heter ju filmen "Den lilla hatten på prärien". Det där är tyvärr en extremt svåråtkomlig skiva, den finns inte i vårt eget arkiv ens. Enligt skivsamlaren Luxor "Telefunken" Philipsson i Saltsjö-Boo (som äger ett exemplar) gavs skivan på Cackas begäran endast ut i batikfärgad bakelit. Denna avvikelse från vinyl meddelades dock inte radiohandlarna så dom flesta skivorna var redan spruckna eller krossade p g a för omild hantering redan innan dom nådde skivköparna + att batikfärgen som användes var alldeles för stark och frätte sönder ett stort antal av skivorna. Så mitt råd till dej är att börja spara pengar så att du är redo om du hux flux skulle se ett exemplar till salu!

Filmen är lättare att få tag i, den kan du nog hitta på vilken välsorterad loppis som helst.

LYCKA TILL! Och hoppas du trivs i din stetsonhatt!

Lilly Stetson | 2018-08-20
    
Jag forskar efter Cacka Israelsson musik eller film. Vet någon om "Den lilla hatten på prärien" från 1973 finns kvar och att titta/lyssna på (ev köpa kopia)?
P.S jag äger en Stetson-hatt...
/Kjell

Kjell Namne Israelsson | 2018-08-18
    
Tjenare Sombrero-Jill, det var längesen nu man skådade dina överdimensionerade platå-sombreros med plats för tequilaglas åt en hel hjord törstiga elefanter!

Här händer inte så mycket, har ägnat senaste tiden åt att gå igenom familjen Stetsons filmer under 2010-talet - en avdelning som nästan helt saknas i registret. Men inte mycket har kommit ut i digital form än. Men den som väntar på nåt gott kan ju alltid ägna väntetiden åt att stuka hattar - sämre sysselsättningar kan man tänka sej!

Lilly Stetson | 2018-06-13
    
Här var det dragigt i hatten! Vad gör´s?

Sombrero-Jill Stetsonsson | 2018-06-11
    
Vinnarna i årets tävling för bästa hejaramsor för Hattarby IF:

Här va re livat, här va re glatt, här va re blommor i morsans hatt!

Heja hattar, friskt humör, brättet hänger utanför!

Stuka hatten sista kvarten!

Stuka stuka stuka hattar, Hattarby är dom bästa!

Ge mej ett X! - X! Ge mej ett J! - J! Ge mej ett tyskt y! - Tyskt y! Vad blir det då? - Det blir alltid H A T T!

Lennart Söderberg-Söder-Söderlund-Söderström | 2018-02-23
    
Tjenare Jensito, som du märker så går det mesta här på Stetsonsajten i lite lojt tempo, så trivs vi med att ha det... Jag var ju själv inte närvarande vid bröllopet, men flera av mina släktingar var där och kan intyga att dom under den hejdundrande festen blev du och bror med den ena tuaregen efter den andra, och för att bekräfta detta byttes turbaner mot stetsonhattar - därav troligen förklaringen tilll att tuaregerna numera bär hatt.

Ja, kärleken går sina egna vägar, men om du skulle vilja återställa Maggies sinnestillstånd (alltså det s k Jesus complexus cochleus gravus) till det normala så är det inte svårt alls! Skaffa bara ett paket Tide (ett tvättmedel som finns i alla marockanska handelsbodar) och läs på baksidan av paketet (finns beskrivning på franska och arabiska) om hur man botar dylika sjukdomar och följ råden NOGA.

Lycka till!

Lilly Stetson | 2017-07-24
    
Mään tjenna tjocka Stetsonsläkten! Ledsen att jag inte hört av mig sedan bröllopet. Min sköna mö och mistress Maggie Stetson Gyttorp utvecklade en elakartad personförändring under bröllopsnatten, hon fick Jesuskomlexet i en skruvad form. Inte nog med att hon målade sig svart med Stetsonvaxet, hon är numera Mahuff Stetson och vi oljar bössor i Rifbergen tillsammans med den stam hon tog över. Tuareger, alla blåtatuerade och iförda Stetsonhatt, som tillber Mahuff både erotiskt och andligt. Jag har lärt mig att dela med mig, för vem kan äga en kärlek? Blåa hårda killar med rytmen i hattmuskeln. Hon har verkligen utvecklats på den sista tiden. Jag hinner inte riktigt med men trivs här i bergen. Solen jagar över taggiga ökenryggar och jag suger på min pipa i godan ro. Som du förstår blev inte livet som det var tänkt. Men solen jagar vinden och nu flappar brättet på min släkthatt. Hatthatt på er alla goa Stetsons. /Jensito Stetson

Jensito Stetson Ibr Bin Salami- Jönsson | 2017-07-10
    
Jag har också hittat in! Men inte var det lätt inte. Och den nya gästboksredaktören, vad pysslar hon med? Jag bara frågar!

"En som aldrig skrivit förr" | 2017-03-24
    
Hej hej!

Björnen på andra sidan ån | 2017-02-28
    
Hej J "J-L-B" P-C-M, nej vi skyndar långsamt och tar inte på oss hattarna förrän björnen sagt hej på andra sidan ån. Men vi jobbar på. Roligt att just DU hittat in här i alla fall!

Lilly Stetson | 2017-02-26
    
Vad skådar mitt norra öga? Är Stetsonsajten tillbaka???!!! Varför har man inte sett reklam för detta i tidningar och på offentliga platser?

Janne "Lucas-Loffe-Boris" Persson-Carlsson-Möller | 2017-02-19
    
Två år har gått (snart) och bröderna Stetsons fantastiska hemsida är tillbaka! Den sköts dock inte längre av Mustafa, som nu vid en ålder av 113 år faktiskt bestämt sej för att börja slå av på takten.

Välkomna tillbaka alla Stetson-diggare!

Lilly Stetson | 2017-01-13
    
Ja, "Trogen besökare", du har uppfattat glunkandet rätt. Allt har ett slut och nu säjer jag tack och adjö!! Vi har funnits på nätet sen 2004, visserligen med en paus på ett par år där nånstans i mitten, men det är en lång tid. Resten av mitt liv tänker jag ägna åt att se alla våra filmer om och om igen.....

Mustafa Stetson | 2015-02-11
    
Har hört det glunkas om att denna hemsida strax ska stängas ner. Vill därför passa på att tacka för allt jag fått lära mig om bröderna Stetsons filmer genom åren! Det har varit lärorikt och jag kommer att sakna hemsidan.

Trogen besökare | 2015-02-09
    
« Föregående | 1 2 | Nästa »